Cauți licitații publice Romania?

Cauți licitații publice Romania? Cum sa le gasesti mai usor? Vom incepe cu o definitie a ceea ce inseamna Licitatii publice si vom continua cum putem sa le gasim mai usor.

Ce sunt licitatiile publice?

Licitatiile publice au ca scop principal gasirea celui mai potrivit ofertant intr-un mod transparent pentru realizarea unei lucrari din domeniul public.

Licitatia publica se bazeaza pe principiul economic al concurentei, tocmai pentru ca autoritatile contractante sa se bucure de serviciile operatorilor economici care se potrivesc cerintelor lor si, bineinteles, bugetului stabilit.

Licitatiile publice in Romania cum le gasim?

Cum sa cauți licitații publice Romania? Unde se publica si cum le gasesti. In Romania, licitatiile publice sunt publicate in mai multe surse printre care enumeram: SEAP-ului, Monitoul oficial, Presa, site-urile instituiilor publice, diverse platforme online

Autoritatile contractante  au la dispozitie platforma de achizitii publice SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) aici pot depune atat licitatiile cat si castigatorii contractelor.

Cea mai usoara solutie  pentru identificarea licitatiilor publice e apelarea la un site de monitorizare licitatii publice, de ex www. licitatia.ro 

Cum sa participi la licitatii ?

Pentru a putea participa la licitatiile publice, ofertantii trebuie sa se inscrie pe platforma SEAP si sa obtina certificatul digital.

Operatorii trebuie sa depuna oferta in catalogul electronic, folosind pozitii de catalog sau sa participe efectiv la licitatie, pregatind documentatia necesara semnata electronic si completand online formularul DUAE

Ai cont pe SEAP?

Daca inca nu ai e cazul sa-ti faci un cont. Poti face singur accesand site-ul seap-ului sau poti apela la un un consultant, cere o oferta pentru creare cont seap.

Licitatia.ro, spre exemplu, furnizeaza incepand cu anul 2004 un serviciu profesional de monitorizare a licitatiilor si servicii de suport pentru sute de companii, punandu-le in legatura cu viitoare oportunitati in domeniul lor de activitate, ajutandu-le sa-si dezvolte afacerea prin intermediul pietei achizitiilor publice.